De Apulië regio in zuid-Italië: de beste wijnen en authentieke gerechten

 

Als u als naturist van lekker eten en drinken houdt, biedt ons domein in de Apulië regio in Italië de gelegenheid om  de beste wijnen uit deze unieke regio te proeven tesamen met de lekkerste gerechten uit de gerenommeerde regionale gastronomie.

 

Wijnproduktie in Apulië

Er werd al wijn geproduceerd in de Apulië regio voor de Fenicische beschaving zich in de regio installeerde, De wijnproductie is jarenlang methodologisch ontwikkeld en de regio wordt ook wel "de wijnkelder van Italië" genoemd.

Italië is de grootste wijnproducent in de wereld en heeft dat voor een groot deel te danken aan de Apulië regio die 17% van de totale Italiaanse wiin produceert.

Dankzij het middellandse zee klimaat met veel zon en zachte winden, en de vruchtbare grond, produceert de regio een typische zuid-Italiaanse wijn die donker van kleur is met een kruidig, delikaat aroma.

 

 

 

 

Wij hebben speciaal voor u een lijst samengesteld van regionale Apulië wijnen die u als wijnliefhebber echt eens moet proberen :

 

                - Het blauwe druivenras Primitivo wordt traditioneel gebruikt in de Apulië regio. Van deze zondoorstoofde druiven wordt een krachtige, intense en typisch zuid-Italiaanse wijn gemaakt. Het hoge suikergehalte maakt ook de prductie van half-zoete wijnen mogelijk. 

 

                 -Wijn afkomstig uit Negroamaro heeft een donkere kleur en ontwikkelt een bitter aroma met een amandelsmaak.. Als de tanninen helemaal rijp zijn krjigt de wijn een aroma van donkere chocolade..

 

                  -Wijn afkomstig van Pinot Blanc druiven zoals Favonio hebben een discreter aroma en staan bekend als fantastische zomerwijnen. 

 

De beste manier om de wijnen van de Apulië regio te ontdekken is bij de gelegenheid van een bezoek aan ons domein Resort Naturista Grottamiranda. Als u als naturist ook een wijnliefhebber bent en graag de wijn uit de regio wilt ontdekkken, kom dan tijdens de eerste week van september op ons domein verblijven voor het lokale feest La Fesa Te lu .

Dit is een driedaags evenement dat plaats vindt in Carpignano . U kunt bij deze gelegenheid concerten bijwonen, lokale specialiteiten proeven en genieten van de wijn uit Apulië.

 

 

Gastronomie uit Apulië - zuid-Italië

 

De Apulië regio is hoofdzakelijk een landbouwgebied. De lokale gerechten zijn dan ook gebaseerd op basis van lokale producten zoals graan, tomaten, artisjokken, tuinbonen, rucola, courgettes, bonen, venkel, paprika, ui, kaas, rundvlees en lamsvlees. 

Deze hartverwarmende regionale Apulische keuken is het zeker waard ontdekt en erkent te worden. Hieronder enkele heerlijke gerechten:

 

  

  • « Lasagnettes con Acciughe »  Lasagnettes con Acciughe is een gerecht op basis van pasta en ansjovis. Dit heerlijke gerecht past prima bij een Primitivo wijn. 
  • « Melanzane ripiene » Vergeet ook niet de Melanzane ripiene te proeven, een soort gevulde aubergine. Ontdek en geniet van dit heerlijke gerecht met een Cerasuolo di Vittoria uit Sicilië. 
  • « Orecchiette alle cime di rapa »Orecchiette is een pastasoort in de vorm van oortjes. De Orecchiette alle cime di rapa is een typische specialiteit uit de Apulië regio bestaande uit pasta met een saus van broccoli, knoflook, tomaten en ricotta.. Hierbij bevelen wij een witte Sauvignon wijn aan om er bij te drinken. 
  • « Agnello al Cartoccio » Als u een liefhebber bent van lamsvlees, l'Agnello al Cartoccio is een perfecte keus voor u. Het is een gerecht gebaseerd op lamscoteletten bereid in aluminiumfolie met olijfen, en lampasciuoli, wilde uien uit de omringende bergen. Geniet van dit gerecht met een Barolo DOCG uit de regio Piemonte.Profitez de ce plat avec un Barolo DOCG du Piémont.   

 

U heeft ook op het Resort Naturista Grottamiranda de mogelijkheid om zelf Italiaanse gerechten klaar te maken. nU kunt inderdaad op ons domein ook Apulische kookcursussen volgen.

 

Als u liever van authentieke gerechten geniet bereidt speciaal voor u door de inwoners van de regio, kom dans naar ons domein voor het culinaire festival San Pietro e Paolo, dat ieder jaar, eind juni,  plaatsvindt in OTrante in de provincie Lecce.

 

Als u als naturist op zoek bent naar een omgeving om uw vakantie door te brengen, kom dan eens een bezoek brengen aan ons naturistische domein Resort Naturista Grottamiranda.

Gelegen in zuid-Italië, in de Apulië regio, ons domein staat garant voor een hartelijk en aangenaam verblijf, maar ook voor de ontdekking van een regio vol met festivals en culturele evenementen.

Écrire commentaire

Commentaires: 0

RESORT NATURISTA GROTTAMIRANDA

Contrada Grottamiranda (snc)

Serranova di Carovigno

72012 Carovigno (BR)

ITALIA

 

 

OPEN 

From May, 1st  to October, 31st

 

 

Mail :

naturisme.grottamiranda@gmail.com

00 33 6 67 27 18 65

00 33 6 75 98 52 23

Follow us : 

Facebook

Pinterest

Instagram

Useful links :

 

Discover all our  Partners