Mooiste plekjes in Italië

 

Een bezoek aan Apulië in Zuid-Italië betekent het ontdekken van een veelheid aan typische steden en dorpen, elk met hun eigen bijzonderheden en toeristische attracties. Apulië is zeker een van de mooiste plekjes in Italië.

 

Van de trulli van Alberobello of de sassi van Matera, tot de prachtige barokke monumenten van Lecce, u vindt vele verbazingwekkende plaatsen in de regio! 

 

En als u de voorkeur geeft aan natuurlandschappen: ga wandelen in het natuurpark Gargano, breng een dag door op de Tremiti eilanden of ontspan gewoon aan het strand.

 

Wat zijn de mooiste plekjes in Italië ?

MOOISTE PLEKJES IN ITALIË

 

 

 

1. Duiken op de Tremiti-eilanden

 

 

De Tremiti-eilanden tellen meer dan 50 duikplaatsen.

 

Of u nu de onderwaterwereld wilt bewonderen terwijl u aan de oppervlakte zwemt met een masker en snorkel, of u volledig wilt onderdompelen om de schoonheid van de zeebodem met uw vinger aan te raken, de onderwaterrijkdommen van de Tremiti-eilanden zullen u ademloos achterlaten.  

 

 

 

 

 

 

PUGLIA : mooiste plekjes in Italië

 

 

 

 

 2. Gebied Marina Protetta di Torre Guaceto : WWF natuurreservaat

 

 

 Hoewel de fijne zandstranden, beschut door rotsachtige voorgebergten met kristalhelder water, voldoende zouden zijn om een bezoek te rechtvaardigen, heeft Torre Guaceto nog vele andere troeven : lange duinen, een netwerk van wetlands doorkruist door paden, endemische flora en fauna, en een rijke zeebodem.

 

Kom dit reservaat verkennen nu het nog intact is.

 

In dit reservaat bevindt zich een naturistenstrand.

 

 

 

PUGLIA : mooiste plekjes in Italië

 

 

3. Polignano a Mare

 

Het historische, volledig witte centrum, dat steil naar de zee afloopt, is een van de meest fotogenieke aan de kust met zijn panoramische terrassen met uitzicht op de Adriatische Zee. De stad van de zanger Domenico Modugno en de kunstenaar Pino Pascali is een wonder.

 

 

Aarzel niet om na de betovering te verdwalen in het Terra di Bari, waar alles bestaat uit duizendjarige olijfbomen, cicadengezang, cipressen en droge stenen muren.   

 

 

 

PUGLIA : mooiste plekjes in Italië

 

4. Alberobello : UNESCO

 

Als we het over Apulië hebben, denken we noodzakelijkerwijs aan de trulli en dit kleine stadje. Sinds 1996 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Alberobello heeft zijn typische karakter behouden dat ontdekt kan worden vanaf de hoogten, in de levendige steegjes of binnen in de huizen. Geniet van de ontspannen sfeer en loop rond met uw neus in de lucht om niets te missen van de kegelvormige daken van de trulli die hier massa's mensen aantrekken.

 

Dit zijn de mooiste plekjes van Italië ! 

 

 

 

PUGLIA : mooiste plekjes in Italië

 

 

5.  Vieste en Peschici

 

Witgekalkte huizen, trabucchi (een soort pleinen) die hun antennes boven de golven uitstrekken, stranden en uitgehouwen grotten die onmogelijke liefdes of heldendaden oproepen...

 

 

Met het verstrijken van de jaren lijkt niets af te doen aan de verleidelijke kracht van Vieste, met zijn romantische en trendy sfeer, en Peschici, bekend om zijn Moorse gebouwen en ambachtelijke ateliers. 

Dit zijn de mooiste plekjes van Italië ! 

 

 

 

PUGLIA : mooiste plekjes in Italië

 

 

6. Lecce : Florence vanuit het zuiden

 

 

 

 Lecce de barok. Hier, stap voor stap, observeren en eigenen wij ons alle pracht van de stad toe.

 

Elke onaangeroerde binnenplaats, elke onaangeroerde straat, elke niet bewonderde zuil, zijn allemaal aansporingen om onvermoeibaar te wandelen om deze schatten te ontdekken.  

 

Dit zijn de mooiste plekjes van Italië ! 

 

 

 

PUGLIA : mooiste plekjes in Italië

 

7 . De Grotten van Castellana

 

U moet omhoog kijken naar het licht dat door de opening naar boven filtert om te bekennen dat u zich op een diepte van 60 m bevindt.

 

 

Een origineel landschap zal zich aan u aanbieden tijdens uw reis onder de grond, waar de steen bijna tot leven lijkt te komen en de meest ongelijksoortige voorwerpen vorm lijkt te geven.  In de Grotta Bianca overheerst het wit over de totale duisternis. Bij uw terugkeer zult u blij zijn twee uur te hebben doorgebracht op deze reis naar het middelpunt van de aarde. 

 

 

PUGLIA : mooiste plekjes in Italië

 

 

 

8. Kaap van Santa Maria di Leuca

 

Deze plaats in het uiterste zuiden van Salento tussen Otranto en Santa Maria di Leuca markeert het einde van de hak van de Italiaanse laars.

 

Hier maken de stranden plaats voor een steilere kust, uitgesneden uit fjorden zoals die van Ciolo, de zee is intens blauw, en de hooggelegen dorpen of genesteld in valleien lijken op te gaan in de rots. 

 

 

Dit is Salento in zijn ruigste en meest magische vorm. Hier lijkt zelfs de toerist zich aan te passen aan het voorouderlijke ritme van de vissers en de achterlanders. Wie de tijd neemt om het te bezoeken zal verrast zijn door het ongelooflijke aantal culturen die er naast elkaar hebben bestaan. 

 

 

 

 

 

 

 

PUGLIA : mooiste plekjes in Italië

 

9. Castel del Monte : UNESCO

 

Ondanks de tand des tijds en invallers staat het meesterwerk van Frederik II van Zwaben alleen op een heuvel van de Murges, die het bedekt als de achthoekige kroon van de keizerlijke macht.

 

Dit kasteel, een synthese van klassieke, romaanse, gotische en Arabisch-Normandische elementen, staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het negeert echter nog steeds zijn oorspronkelijke roeping: vesting, residentie, meditatieplaats, esoterisch symbool?

 

 

PUGLIA : mooiste plekjes in Italië

10. Gravine

 

Deze door bergstromen in de kalkrotsen gegraven kloven strekken zich uit over de hoogvlakten van de Murge.

 

Gravina in Puglia herbergt vele rotskerken, galerijen en grotten.

 

In de Murgia Tarantina zijn rond de gravijnen enkele prachtige dorpen ontstaan: Ginosa, waarvan de kloven nog gedeeltelijk bewoond zijn, Massafra, met zijn prachtige troglodytische kerken, of Grottaglie, waarvan de kleigrond de lange traditie in de keramiek verklaart. 

 

 

EEN BEZOEK AAN APULIË, HET IS HET ONTDEKKEN VAN ALLE EUROPESE ERFGOED

 

In deze streek van Apulië, nog zeer traditioneel en een land van veroveringen, zijn landschappen en steden nog getekend door alle invloeden: Grieks, Romeins, Normandisch, Duits of Spaans.

 

Een bezoek aan Apulië betekent het ontdekken van een oneindige Geschiedenis die elke dag in stand wordt gehouden door de lokale tradities.

 

Laat u betoveren door een van de mooiste plaatsen in Italië ! 

Op de zuidelijke zon !

 

Appartement MONOPOLI 

naturistenresort italië

Appartement OSTUNI 

naturistenresort italië

Appartement  MESAGNE

naturistenresort italië

Écrire commentaire

Commentaires: 0

RESORT NATURISTA GROTTAMIRANDA

Contrada Grottamiranda (snc)

Serranova di Carovigno

72012 Carovigno (BR)

ITALIA

 

 

OPEN 

From May, 1st  to October, 31st

 

 

Mail :

naturisme.grottamiranda@gmail.com

00 33 6 67 27 18 65

00 33 6 75 98 52 23

Follow us : 

Facebook

Pinterest

Instagram

Useful links :

 

Discover all our  Partners