Eerste naturistenervaring

eerste naturistenervaring

 

 

Een eerste naturistenervaring lokt je!

 

Je hebt gehoord over naturisme en je wilt het proberen, maar je bent te verlegen. Hoe word je naturist? Is het gewoon een kwestie van je kleren uittrekken?  Zo eenvoudig is het niet.

 

Dus laat ons je wegwijs maken en een ervaring delen...

 

 

 

 

 

HOE VOEL JE JE COMFORTABEL MET JE LICHAAM

 

Je goed voelen over jezelf kan veel moeilijker zijn als je geen kleren aan hebt.

Je kunt je kleine of grote imperfecties gewoon niet meer verbergen. 

 

1) Denk dus na over de voorbereiding van deze eerste naturistische ervaring : waarom niet thuis naakt zijn ?

 

Als u zich zorgen maakt over uw eerste naturistische ervaring (op een strand of in een naturistencentrum), begin dan met u thuis uit te kleden, in uw badkamer, maar ook in de rest van uw huis. Loop rond, kijk tv, doe het huishouden, kook... naakt! U zult snel gewend raken aan het idee "normaal" te leven, terwijl u naakt bent. Als u deze sensaties eenmaal doorhebt, zal het idee om naakt in het openbaar te zijn niet langer onoverkomelijk lijken.

 

 

2) Tweede stap, naaktheid in het openbaar : denk aan kleine plaatsen

 

Je voelt je al op je gemak om naakt te zijn in je huis of buiten waar niemand anders in de buurt is. Nu is het tijd voor de grootste stap van allemaal: naakt zijn in het openbaar! 

 

Denk aan de SAUNA of SPA : niet iedereen is naturist, maar men komt er om te genieten van een gevoel van welzijn en ontspanning in een kleine ruimte. Zeer communicatief. Beetje bij beetje leer je genieten van de VRIJHEID van je lichaam.

 

Denk dan aan kleine naturistenterreinen : RESORT, HOTEL, naakt in het openbaar zal worden vergemakkelijkt.

 

3) Denk er tenslotte aan dat we allemaal "normale mensen" zijn.

 

De meeste mensen die je zult ontmoeten zullen geen oordeel vellen en zullen niet op zoek zijn naar perfectie in hun lichaam. RESPECT is de eerste waarde van naturisten.  

 

Niemand kijkt naar jou omdat we allemaal dezelfde zijn, normale mensen.

 

HOE BEREID JE DEZE EERSTE NATURISTENERVARING VOOR

4) Pak uw koffer in zoals u dat voor een gewone vakantie zou doen

 

Men kan niet anders dan zich afvragen: hoe pakt u uw koffer in voor een naturistenvakantie?

 

Als u een van de sportactiviteiten wilt beoefenen die uw naturistenoord aanbiedt, hebt u zeker kleding nodig om bijvoorbeeld onaangenaam schuren te beperken.

 

Denk ook aan het weer: in geval van regen of wind. Tenslotte, 's avonds zijn de zones verdraagzaam. Als de temperatuur daalt, kunt u zich natuurlijk bedekken.  Situatiebewustzijn en tolerantie zijn de sleutelwoorden voor succesvolle ervaringen.

 

 

5) Met of zonder kinderen gaan ?

 

Je moet er niet aan denken: "Wat zullen ze van me denken als ze me naakt zien ? "Zal ik mijn gezag verliezen als ik naakt ben ? "Is het normaal voor een kind om in een naturistenomgeving te zijn ? ".

 

Als ze jong zijn, zal de onderdompeling in deze werelden hen in staat stellen zich te ontwikkelen in een gezond universum waar naaktheid en de bijzonderheden van het menselijk lichaam niet taboe zijn, noch exclusief worden geassocieerd met seksualiteit.

 

Als ze ouder zijn (rond de adolescentie), praat dan met hen voordat u uw verblijf boekt. Informeer hen, aarzel niet om gevoelige onderwerpen aan te snijden, maar leg vooral uit wat u zo aanspreekt aan naturisme... op een eenvoudige en toegankelijke manier. Zo blijf je het best in je rol als ouder en breng je tegelijk je boodschap over.

 

Denk eraan: je kan dit ook voor jezelf en je partner houden. Het delen van je eerste naturistische ervaring kan een geweldige manier zijn om samen te ontdekken en uit te wisselen.

 

6)  Is uw partner ook aangetrokken door deze eerste naturistenervaring ?

 

Soms is in een koppel de ene echtgenoot naturist en de andere niet. Dit roept de vraag op hoe je naturisme moet beleven. 

 

Praat er samen over. Waarom voelt u zich niet op uw gemak, waarom voelt zij zich niet op haar gemak? Er zijn vele redenen, maar het begint vaak met vragen over naaktheid en de betekenis ervan.

 

Je partner bekeren tot naturisme is niet gemakkelijk, maar ook niet onmogelijk. Het is waarschijnlijk de meest verstandige oplossing. Uitwisselen, samen langzaam ontdekken, de eigen indrukken bespreken is zeker het noodzakelijke recept voor een geslaagde en goed beleefde eerste ervaring.

7) Denk aan uw persoonlijk comfort

 

Zorg ervoor dat u over al het comfort beschikt dat u nodig heeft voor een goede eerste naturistenervaring: volledige lichaamsverzorging of niet? Doe waar je zin in hebt, dwing jezelf niet om iets te doen: tolerantie is de sleutel.

 

Bovendien zijn perioden van ongesteldheid voor vrouwen geen belemmering voor een naturistische ervaring. De RESORTS tolereren het dragen van kleding in deze gevallen. U kunt ook maandverband gebruiken om uw ervaring voort te zetten. Maar kies een periode en comfort waar u zich prettig bij voelt.

 

Pas op voor zonnebrand: naturisme is niet de oplossing voor een perfecte, bruine teint.

 

Denk eraan de meest kwetsbare zones te beschermen: billen, borsten, schaamstreek. Als u dit uitstapje (of naturistenvakantie) al lang van plan bent, neem dan een vitaminekuur om uw huid te helpen de komende blootstelling aan de zon aan te kunnen.

 

8) Respecteer de naturistische manier van leven : hygiëne, respect voor de natuur, sport

 

Respecteer het reglement en/of het charter van uw naturistenresort.

 

Sommige regels liggen voor de hand : respect voor het milieu en de netheid van de omgeving, andere zijn minder voor de hand liggend.  Zorg ervoor dat uw ogen niet geblokkeerd blijven op een lichaams imperfectie of een ander verschil dat een andere naturist zou kunnen vertonen

 

Hygiëne en comfort gaan hand in hand op een naturistenterrein. Als je gaat liggen op de ligstoelen in het zwembad of als je wilt gaan sporten, neem dan altijd je handdoek mee.  Als u met de fiets de omgeving van uw camping gaat verkennen: ga niet weg zonder uw sportbroek.

 

Eerste naturistenervaring

 

 

Kies in ieder geval een open en menselijke naturistenplek.

Aarzel niet om met het personeel te praten.

Spreek uw angsten en aarzelingen uit. Stel al uw vragen.

 

 

 

Naturistenoord Grottamiranda is altijd bereid te luisteren.

 WELZIJN, RESPECT, CONVIVIALITEIT zijn inderdaad de waarden van het naturisme

 

 

Martine & Pierre

NIEUW

 

 

Wij zijn een Prettig Bloot-locatie !

 

Bij Resort Naturista Grottamiranda prijkt het Prettig Bloot-label aan de muur. Prettig Bloot-locaties besteden veel aandacht aan de kernwaarden veiligheid, vrijheid, respect, openheid en gastvrijheid. Hierover zijn duidelijke afspraken gemaakt met de Nederlandse belangenorganisatie voor naaktrecreatie NFN Open & Bloot. Op onze locatie kun je veilig en vertrouwd bloot recreëren!

 

In de Prettig Bloot-brochure lees je wat je als gast op onze locatie mag verwachten en hoe je zelf kunt bijdragen aan de prettige sfeer.

 


Écrire commentaire

Commentaires: 0

RESORT NATURISTA GROTTAMIRANDA

Contrada Grottamiranda (snc)

Serranova di Carovigno

72012 Carovigno (BR)

ITALIA

 

 

OPEN 

From May, 1st  to October, 31st

 

 

Mail :

naturisme.grottamiranda@gmail.com

00 33 6 67 27 18 65

00 33 6 75 98 52 23

Follow us : 

Facebook

Pinterest

Instagram

Useful links :

 

Discover all our  Partners