Mooiste stranden van PUGLIA

 

Met twee zeeën die alle schakeringen van blauw bieden, afwisselend kliffen, wilde baaien en zandstranden, is Puglia een ideale bestemming aan zee. 

 

Het Resort Naturista Grottamiranda presenteert u de prachtige (textiel)stranden van deze paradijselijke kustlijn.

 

Er zijn bijna 800 km kustlijn, zeer gevarieerd, waardoor u vaak, ver van het massatoerisme, de charme van de natuur en de transparantie van de Adriatische en Ionische Zee kunt waarderen. Heel eenvoudig.

 

 

DE MOOISTE STRANDEN VAN PUGLIA

mooiste stranden van puglia

 

 

Torre Sant'Andrea

 

 

 

Zelfs als u er niet de hele dag doorbrengt, mis dan niet de kans om te zwemmen in het turquoise en doorschijnende water van deze baai (Blauwe Vlag), tussen de witte steenkolossen die uit de golven opstijgen.

 

 

Torre dell'Orso

 

Dit populaire familiestrand, dat jaar na jaar bekroond wordt met de Blauwe Vlag, is een prachtige blonde sikkel tussen twee rotsachtige landtongen en staat bekend om de fijnheid van het zand en de transparantie van de zeebodem.

 

De traditie is om van de top van deze tweelingzussen te springen.

mooiste stranden van puglia

 

 

 

 

San Vito

 

Aan de voet van de versterkte abdij van San Vito kunt u dit verbazingwekkende strand en zijn natuurlijke zwembaden ontdekken die gevormd zijn door de overblijfselen van de keien die gebruikt werden voor de bouw van de toren en de abdij.

 

 

 

Grotta della POESIA

 

Roca Vecchia is een archeologische site die meer dan 3000 jaar oud is en ligt aan de Adriatische kust van Puglia, vlakbij de steden Lecce en Melendugno. 

 

Het hoogtepunt van een bezoek aan Roca Vecchia is echter zeker de Poëziegrot, die beschouwd wordt als een van de mooiste stranden van Puglia.  Het is ook een van de mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld.

 

 

 

Punta Pizzo

 

 

 

Als u de grote baai ten zuiden van Gallipoli afsluit, zal dit stuk van de kustlijn liefhebbers van wilde landschappen betoveren. Lage rotskusten en duinen bedekt met plukjes struikgewas komen om te sterven in een Caribische zee van formidabele zuiverheid.

 

 

In de hiel van de Italiaanse laars, ten zuiden van Puglia, biedt de regio "Salento" zeker de mooiste Italiaanse stranden die vaak worden omschreven als "MALDIVES OF THE SALENTO"!

 

Turquoise water, geweldig wit zand trekken gezinnen en wandelaars aan voor onvergetelijke momenten van ontspanning!

De plaatsen zijn talrijk en immens. Hier zijn 3 opmerkelijke voorbeelden van de mooiste stranden van Puglia.

 

 

 

 

Marina di Pescoluse

 

 

 

Een afwisseling van privé en vrije porties voor dit prachtige strand dat bekend staat om de witheid en de fijnheid van het zand (Blauwe Vlag). Een ander voordeel van deze "Malediven van Salento" is de zacht glooiende bodem die geschikt is voor de jongste kinderen.

 

 

 

Alimini-strand

 

 

3 km lang strand van fijn wit zand tussen Torre Dell'Orso en Otranto, omgeven door witte duinen. Het dennenbos achter de duinen nodigt uit tot picknicken en biedt een goede bescherming tegen de zon.

mooiste stranden van puglia

 

 

Strand bij Torre Lapillo

 

 

De twee kusttorens van Torre Lapillo en Torre Chianca omlijsten het strand bij het badplaatsje Torre Lapillo.

 

 Het witte en zeer fijne zand en het kristalheldere water maken het een van de mooiste stranden van Salento. In de buurt van de kust kunnen natuurliefhebbers nog steeds de typische zandduinen met hun charmante jeneverbesbomen bewonderen.

de mooiste stranden van puglia :  het naturistenstrand van TORRE GUACETO

 

Puglia is een regio in het zuiden van Italië die zich onderscheidt door zijn prachtige stranden in het midden van een natuurlijke omgeving. We gaan u vertellen over het strand van Torre Guaceto, dat bezocht wordt door naturisten die op zoek zijn naar een authentieke plek midden in de natuur. Het combineert natuurlijke schoonheid en geschiedenis. 

 

 

Het strand van Torre Guaceto ligt op 7 km van het vakantieoord Naturista Grottamiranda.

 

Gelegen in een beschermd natuurgebied van het WWF, strekt de prachtige kustlijn zich uit over 3,5 km.  Het is gelegen in de gemeente CAROVIGNO. In de verte herinnert een 18e eeuwse toren ons aan de noodzaak om het gebied te bewaken en te beschermen tegen Moorse invasies. Het strand is van fijn zand, met enkele rotsachtige kreken en prachtige voorgebergten. Het is zeker een van de mooiste stranden van Puglia: rustig en geïsoleerd.

 

Het strand van Torre Guaceto staat bekend om zijn kristalheldere, rustige en ondiepe zee. Het contact met het frisse water, de zonnestralen en de betoverende omgeving bieden u een onvergelijkbaar plezier van ontspanning!

 

Op het landgedeelte van het reservaat bevinden zich enkele natuurlijke habitats tussen de bomen. U kunt wandelen op het strand, yoga doen of gewoon genieten van de schoonheid van het landschap.

 

 

Écrire commentaire

Commentaires: 0

RESORT NATURISTA GROTTAMIRANDA

Contrada Grottamiranda (snc)

Serranova di Carovigno

72012 Carovigno (BR)

ITALIA

 

 

OPEN 

From May, 1st  to October, 31st

 

 

Mail :

naturisme.grottamiranda@gmail.com

00 33 6 67 27 18 65

00 33 6 75 98 52 23

Follow us : 

Facebook

Pinterest

Instagram

Useful links :

 

Discover all our  Partners