Naturisme Europa: Italië ontwikkelt zich

 

U wenst uw volgende vakantiebestemming te kiezen of gewoonweg de plaatsen te kennen waar het naturisme een waar genoegen is voor een geslaagde vakantie.

 

We hebben voor u geselecteerd in verschillende Europese landen:

  • enkele van de meest aangename naturistenhotels en 
  •  hebben prachtige stranden ontdekt in Italië, waar het naturisme zich snel ontwikkelt.  

naturisme europa : naturistenhotels

 

Naturisten hotels zijn er meerdere in Europa. Hieronder zal ik een lijst weergeven van de 6 meest populaire naturisten hotels in Europa.

 

Naturist Angel Club Hotel op het Griekse eiland Rhodos, op 15 km van de hoofdstad van het eiland kunt u een heerlijk zwembad omzoomd door palmbomen en kamers met uitzicht op de berg of uitzicht op de Egeïsche Zee verwachten.

 

 opnieuw een Griekse bestemming:  Hotel Vritomartis gelegen in het zuidwesten van het eiland Kreta. Het hotel in de typisch voor Griekenland witgekalkte stijl, beschikt over een groot naturisten zwembad en een directe shuttle service naar het kiezel naaktstrand Filaki. 

 

op het Spaanse vasteland: de appartementen Torremar Natura bij Almería. Nabij gelegen een binnen en buitenzwembad en zandstrand met naaktgedeelte.

 

 Monte Marina Playa, gelegen op het Canarische eiland Fuerteventura. Het hotel heeft een aangewezen gedeelte voor naturisten, pluspunten van dit hotel, een naakt zonneterras met uitzicht op de zee en een eigen toegang vanuit het hotel naar het zandstrand en een zwembad met zeewater. 

 

gaan we naar Kroatië: Naturist Resort Solaris,  het is een van de meest gewilde naakt resorts in Istrië. Het complex beschikt over appartementen, evenals camping faciliteiten met uitzicht op zee. 

 

Italië - Apulië : Resort Naturista Grottamiranda

 

In het hart van de hiel van de Italiaanse laars, tussen de Adriatische en de Ionische Zee, biedt het Resort Naturista Grottamiranda de charme van een rustige plek, midden in de natuur, op een elegant landgoed. 

 

Het Resort Naturista Grottamiranda bestaat uit een Masseria, een "oude 18e eeuwse boerderij", met 13 elegante, ingerichte appartementen:

  • een zwembad en een ontspannende jacuzzi
  • een ruimte gewijd aan sport
  • in het hart van een tuin met citrusvruchten, terrassen en honderd jaar oude olijfbomen

NATURISME EUROPA : naakstranden in italie

 

Naturisme, dat wil zeggen volledig naakt op het strand zijn, is een fenomeen dat in Italië steeds populairder wordt. Tot een aantal jaren geleden werden naaktlopers met enig argwaan bekeken, maar inmiddels wordt het aantal liefhebbers van integrale bruining steeds talrijker.Het aantal plaatsen waar naturisme is toegestaan zal zeker gaan toenemen.

 

 Als u op zoek bent naar bijzondere naturisme plekken denkt u aan allerlei bestemmingen, maar wellicht niet aan Italië. Toch vindt u wellicht de mooiste naaktstranden van Europa wellicht juist in Italië. 

 

Lazio

In Lazio vindt u het Capocotta-strand in de buurt van Rome. Zoals gezegd zal de zee niet de mooiste zijn, maar het is een naturalistische oase met duinen en een eeuwenoude traditie. Weg van nieuwsgierige blikken, is het gemakkelijk te bereiken met de auto of met de bus vanuit de hoofdstad.

 

Noordwaarts naar de kust vinden we het naaktstrand van Santa Severa.  Niet ver van het beroemde kasteel is er een strook strand gereserveerd voor naturisten.  Ten zuiden van Rome vindt u in Gaeta het prachtige strand van de 300 treden. Zoals de naam reeds moet vermoeden bereikt u dit strand over een lang pad. Het buitenste gedeelte van het strand wordt gebruikt door naturisten.

 

Toscane

In Toscane is het mooiste en beroemdste naaktstrand Nido dell'Aquila, ten zuiden van de stad San Vicenzo in de provincie Livorno. Gelegen in het natuurpark van Rimigliano, wordt dit strand omgeven door groen. U kunt er gemakkelijk komen en er is een grote parkeerplaats aanwezig. 

 

Campania

op een van de mooiste plekjes van Cilento, in Marina di Camerota, staat een van de mooiste naaktstranden van Italië, het strand van Troncone. De zee is fantastisch, u moet echter zelf handdoeken en iets te eten en te drinken meenemen, want er zijn geen voorzieningen.

 

Calabrië

Eén van de mooiste naaktstranden in Italië is het strand van Pizzo Greco met uitzicht op de Ionische Zee.  Het ligt in het zeegebied van Capo Rizzuto, een prachtige plek tussen kristalhelder water en een weelderige natuur. Het strand is uitgerust met diverse voorzieningen en er is zelfs een naturistencamping. 

 

Apulië

Eén van de mooiste stranden waar u naakt kunt zonnen en zwemmen is Pineta Ayala in de provincie Taranto. Het zandstrand wordt omgeven door mediterrane vegetatie met uitzicht op een blauwe zee waar u kunt snorkelen. 

 

Een ander strand is het prachtige strand van Torre Guaceto in de provincie Brindisi, waar u vooral in het laagseizoen naakt kunt recreëren.

 

 

 

Naturisme Europa is een waar genoegen: veel landen bieden aangename plaatsen en nieuwe oplossingen.

Het veroveren van nieuwe bestemmingen bewijst dat de naturistische levenskunst steeds meer wordt gewaardeerd.

 

Écrire commentaire

Commentaires: 0

RESORT NATURISTA GROTTAMIRANDA

Contrada Grottamiranda (snc)

Serranova di Carovigno

72012 Carovigno (BR)

ITALIA

 

 

OPEN 

From May, 1st  to October, 31st

 

 

Mail :

naturisme.grottamiranda@gmail.com

00 33 6 67 27 18 65

00 33 6 75 98 52 23

Follow us : 

Facebook

Pinterest

Instagram

Useful links :

 

Discover all our  Partners