Naturistenblog : De naturistische club in Italie

 

 Naturistenblog :  5 redenen om uw vakantie op een andere manier te beleven.

 

Een naturistische vakantie lijkt u wel wat, maar u bent er niet zeker van of het wel iets voor u is. Het Resort Naturista Grottamiranda kan u 5 goede redenen verschaffen om u deze levenswijze eigen te maken.

 

De definitie van Naturisme   :

 

De volgende definitie van Naturisme is tot stand gekomen tijdens het internationale naturisme congres in Agde in 1974: Naturisme is een leefwijze in harmonie met de natuur en gekenmerkt door naaktheid in gezelschap van anderen en dat als doel heeft het respect van zichzelf, van anderen en het respect van de omgeving.

 

Naturisme is dus een aantal normen en waarden die tot doel hebben in harmonie met de natuur te leven en met zichzelf.

Als u denkt dat naturistische zomervakanties enkel tot doel hebben om bruin te worden over het hele lichaam, zonder merken van badkleding, dan weet u nu dat naturisme een leefwijze is, een autentieke éenwording met de natuur.

 

 

 

Hieronder vindt u enkele goede redenen om uw vakantie door te brengen in een naturistische club :

 

1. Dankzij het naturisme kunt u een beter contact met de natuur ontwikkelen. Kom in direkt contact met de natuurlijke elementen zonder de verhindering van textiel. Dit kunt u doen in een naturistische vakantie club, deze bevinden zich grotendeels in een beschermde natuurlijke omgeving, of u kunt genieten van het water op een naturistisch strand, of op een meer geisoleerd natuurgebied dat de mogelijkheid biedt voor wandelingen zonder kleren.

 

2. Dankzij deze ervaring kunt u respect ontwikkelen voor uzelf en anderen, en tolerantie met betrekking tot persoonlijke verschillen. Naakt samen zijn met andere personen kan leiden tot het overkomen van problemen met het uiterlijk, van vooroordelen en kan helpen om zichzelf te aanvaarden zoals men is.  Anders gezegd, een naturistische vakantie en vooral door het contact met andere naturisten leert men het systematisch beoordelen van anderen op hun uiterlijk af.

 

3. Voor naturisten zijn kleren een teken van sociale status. En dus dragen we ze niet in een omgeving waar we naturisme beoefenen. Het is dus ook een manier om zich open te stellen voor anderen, zonder versieringen, en dus ook om onbewuste vooroordelen achter te laten.

 

4. Het naturisme verschaft ook een gevoel van welzijn. De huid is het orgaan dat het eerste contact met de buitenwereld verschaft. Als dit contact tot stand komt zonder de bedekking van kleren zijn de gevoelens sterker en komt er een gevoel van welzijn boven. Hierdoor is het naturisme ook voor het lichamelijke welzijn aanbevolen.

 

 

5. Dankzij uw naturistische vakantie doet u ook mee aan de bescherming van de natuur. Door naakt te leven heeft u automatisch minder kleren te wassen en gebruikt u dus ook minder water en waspoeder. Door deze eenvoudige kleine dingetjes die met het naturisme gepaard gaan draagt u bij aan de instandhouding van de natuur.

 

Ontdek de andere artikelen van onze naturistenblog ! 

Écrire commentaire

Commentaires: 0

RESORT NATURISTA GROTTAMIRANDA

Contrada Grottamiranda (snc)

Serranova di Carovigno

72012 Carovigno (BR)

ITALIA

 

 

OPEN 

From May, 1st  to October, 31st

 

 

Mail :

naturisme.grottamiranda@gmail.com

00 33 6 67 27 18 65

00 33 6 75 98 52 23

Follow us : 

Facebook

Pinterest

Instagram

Useful links :

 

Discover all our  Partners